호두과자기계

추운날엔 호호 불어먹는 호두과자 - How to make Hodugwaja - korean walnut cake

페이지 정보

작성자 SUNA수나 작성일16-12-16 00:00 조회1회 댓글0건

본문



호두과자 만드는 방법!
How To Make Hodugwaja (korean walnut cake)



중력분(Medium flour) 250g, 우유(Milk) 250g, 녹인버터(Melted Butter) 50g, 계란(Eggs) 2개, 설탕(Sugar) 40g, 베이킹파우더(Baking Powder) 4g, 소금(Salt) 3g

그리고 팥앙금(Dregs of red beans)과 호두(walnut)
(다른 견과류를 넣어도 맛있어요! 저는 땅콩도 넣어서 만들었어요!)

(It is delicious even if you put other nuts! I made peanuts and made it!)


레시피(Recipe) ▼

볼에 계란 두개를 까서 넣고 잘 풀어주세요.
Please put two eggs in the bowl and mix.

설탕과 소금을 넣어 풀어주고 체쳐둔 중력분과 우유를 넣고 부드럽게 섞어주세요.
Add some salt and sugar. All purpose flour and mix gently and milk.

그리고 녹인 버터를 넣어 반죽을 마무리합니다.
And mix the melted butter.

팬에 오일을 발라주고 1차로 반죽을 조금 붓고,
Apply oil to a frying pan, Put a little bit of dough

2차로 호두와 팥앙금을 적당히 넣고,
Put the walnut and Dregs of red beans in proper,


3차로 다시 반죽을 덮어줍니다.
Cover the dough again.

약불로 색을 보며 천천히 구워줍니다.
중불로 구워도 좋지만 탈수도 있으니 약불로 천천히 색 보면서 굽는게 좋아요!
A low flame- See the color, slowly bake.



완성!
Completion

우유나 따뜻한 음료와 함께 드시면 꿀맛!
If that you eat it with milk or warm drink.




구독하기, 좋아요 많이 눌러주세요.♥
Please Subscribe, Like
더 많은 레시피를 보고싶으시다면 블로그로 놀러오세요!





수나레시피
Suna Recipe
일상적인 일상의 블로그
SUNA LOG



blog.naver.com/aby73

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

Total 1,628건 1 페이지
게시물 검색
Copyright © www.castij.kr. All rights reserved.  Contact : help@oxmail.xyz